Identitetshantering

Inom området identitetshantering kan Vemendo erbjuda lösningar som hjälper kunden att effektivt nyttja applikationer i molnet.

Identitetshantering

Inom området identitetshantering kan Vemendo erbjuda lösningar som hjälper kunden att effektivt ooch säkert nyttja applikationer i molnet. Tillsammans med samarbetspartners kan vi även erbjuda identitetshantering som tjänst där vi tillhandahåller lösningen som funktion i molnet istället för att kunden själv behöver tänka på drift och underhåll av systemet.

Nya utmaningar

Många av de kunder som vi arbetar med som rådgivare och lösningsarkitekter väljer att lösa utmaningarna kring identitets- och behörighetshanteringen för molntjänster genom att använda teknik baserad på standarden SAML 2.0. Det är en global standard för att utbyta identitets- och behörighetsrelaterad information mellan system och som stöds alla ledande leverantörer av molntjänster t.ex. Microsoft, Google och Salesforce.

SAML 2.0 har funnits som standard sedan 2005 och kan idag anses som mogen. Tekniken bygger på stark kryptering, digitala signaturer och elektroniska biljetter som utväxlas mellan identitetsutgivare, användaren och den tjänst användaren vill få åtkomst till. I och med att utväxlingen av biljetter sker automatiskt via webbläsaren så upplever användaren att den får single sign-on till tjänsten utan ytterligare inloggning. På så sätt löses både problemet med att hålla kontroll på vem som har åtkomst till tjänsten och problemet med att flera molntjänstleverantörer som var och en har sin inloggning.

Lösningar från Vemendo

Vemendo tillhandahåller experter och lösningar som möjliggör en effektiv identitetshantering där kunden kan fokusera på de fördelar som molntjänster innebär.

Vi hjälper till med:

 • Rådgivning kring val av teknik och standarder
 • Att installera och sätta upp MS Active Directory Federation Services (ADFS) som identitetsutgivare
 • Lösningar för single sign-on
 • Integration med olika molntjänster t.ex. SiteVision Cloud, Office 365 och Salesforce

Vill du veta mer?

Tycker du också att området kring federerade identiteter, single sign-on och molntjänster är intressant och vill ha någon att bolla erfarenheter med? Eller har du t o m ett konkret behov i din verksamhet som du vill diskutera och ha hjälp att lösa?

Slå mig gärna en signal eller maila!

Tomas Ericsson, CISSP-ISSAP
Lösningsarkitekt, konsult
070-530 45 32
tomas.ericsson@vemendo.se

 • Pilotech

  Expertstöd för identitetsfederering till krishanteringssystemVemendo har fått uppdraget att designa, installera och konfigurera ADFS-miljön och stödja kunden med kompetens kring identitetsfederering m...
 • Iron Mountain

  Vemendo har fått uppdraget att designa, installera och konfigurera en lösning för identitetsfederering mellan Iron Mountains molntjänst och deras kunder. Lösningen bygger på ADFS och syftet är att kun...
 • Pythagoras

  Pythagoras har valt Vemendo ADFS Cloud ManagementADFS Cloud Management är en praktisk och prisvärd molntjänst för att hantera federerad inloggning mellan applikationer och en eller flera identitetsutg...