5 tips om du vill flytta till molnet!

  1. Börja alltid med att ta fram en strategi att följa
  2. Har du ingen egen expertis – skaffa en partner
  3. Inför Single Sign-on för att slippa onödiga inloggningar
  4. Inför automatisk synkronisering av molntjänsterna och AD
  5. Se till att få kontroll på behörigheterna

För dig som ännu inte har flyttat till molnet:

För att verkligen tillgodogöra sig nyttan av molntjänster måste man, som alltid, först planera och följa en i förväg gjord strategi. Det är skillnad på införandet för det stora företaget med mängder av system jämfört med det mindre där IT-systemen oftast inte når samma komplexitet.

Generella fördelar:

  • Ingen traditionell dataavdelning eller specialiserad IT-personal behövs längre eftersom dessa ingår i själva molntjänsten. Viss kompetens behövs dock fortfarande t.ex. för beställarrollen och hanteringen av det lokala nätverket.
  • Inget systemunderhåll eller uppdateringar behövs även säkerhetskopiering ingår normalt i tjänsten.
  • Tekniken underlättar mobilitet och globalisering, bara du har internet så kan du ansluta dig till ert verksamhetssystem med datorn eller med mobilen

För dig som har flyttat till molnet och har upptäckt följande effektiviseringsområden:

  • Alla molntjänster är inte synkroniserade med varandra varför en hel del dubbelarbete kan konstateras för administrationen
  • Jobbigt med inloggningar, det är många konton och lösenord att hålla reda på.

Vemendo kan vara din partner

Vi på Vemendo är sedan många år specialiserade på att hjälpa stora och små företag att flytta ut till molnet. Vi kan hjälpa er oberoende av var ni befinner er i processen, med strategin, införandet och effektiviseringen med Single Sign-on, identitetshantering och systemintegration.

Vi använder kakor. Mums! Din integritet är viktig för oss. Vemendo använder kakor (cookies) och mätverktyg för att ge dig en bättre upplevelse när du använder vår webbplats. Genom att välja "Acceptera" godkänner du användningen av alla våra kakor på din enhet.