Lösningar i molnet

Vemendo hjälper många kunden att effektivt och säkert använda sina applikationer i molnet. Lösningar som bygger på vårt expertkunnande inom federeringsstandarder som SAML 2.0, WS-federation, OAUT 2.0 och OpenID Connect.

Tillsammans med samarbetspartners erbjuder vi även identitetshantering som tjänst, där vi tillhandahåller lösningen som funktion i molnet istället för att kunden själv behöver tänka på drift och underhåll av systemet.

Nya utmaningar

De flesta av de kunder som vi arbetar med som rådgivare och lösningsarkitekter väljer att lösa utmaningarna kring identitets- och behörighetshanteringen för molntjänster genom att använda teknikbaserade på standarder såsom SAML 2.0, OpenID Connect och OAUTH 2.0. Det är globala standarder för att utbyta identitets- och behörighetsrelaterad information mellan system och som stöds av ledande leverantörer av molntjänster t.ex. Microsoft, Google och Salesforce.

SAML 2.0 har funnits som standard sedan 2005 och kan idag anses som mogen. Tekniken bygger på stark kryptering, digitala signaturer och elektroniska biljetter som utväxlas mellan identitetsutgivare, användaren och den tjänst användaren vill få åtkomst till. I och med att utväxlingen av biljetter sker automatiskt via webbläsaren så upplever användaren att den får Single Sign-on till tjänsten utan ytterligare inloggning. På så sätt löses både problemet med att hålla kontroll på vem som har åtkomst till tjänsten och problemet med att flera molntjänstleverantörer som var och en har sin inloggning. OpenID Connect är en modernare standard som även fungerar bra för appar.

Lösningar från Vemendo

Vemendo tillhandahåller experter och lösningar som möjliggör en effektiv identitetshantering där kunden kan fokusera på de fördelar som molntjänster innebär.

Vi kan bland annat hjälpa till med:

  • Rådgivning kring val av teknik och standarder
  • Att installera och sätta upp MS Active Directory Federation Services (ADFS) som identitetsutgivare
  • Lösningar för Single Sign-on
  • Lösningar för synkronisering och ”compliance” med GDPR
  • Integration med olika molntjänster t.ex. SiteVision Cloud, Office 365 och Salesforce.

Vill du veta mer?

Tycker du också att området kring federerade identiteter, Single Sign-on och molntjänster är intressant? Gör som Larmtjänst, Kunskapsskolan, Trafikförsäkringsföreningen, Scania, Pythagoras, kommuner och många fler, bolla erfarenheter med oss och hitta en lösning?

Välkommen att kontakta info@vemendo.se!

Vi ser fram emot att höra från dig!

info@vemendo.se
08 - 34 91 10